O zavarovanju

  • Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno kritju razlike do polne cene zdravstvenih storitev, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije.
  • Brez sklenjenega dopolnilnega zavarovanja bi morali za večino zdravstvenih storitev doplačati sami. To lahko pomeni precej visoke stroške, ki lahko ogrozijo vaše zdravljenje in materialno stanje celotne družine.
  • Zavarovanje je namenjeno vsem, ki imate status zavarovane osebe v obveznem zdravstvenem zavarovanju in ste zavezanci za plačilo doplačil. Izjema so otroci, dijaki in študentje do 26. leta starosti.
  • Mesečna osnovna premija znaša 34,50* EUR. V skladu z Zakonom o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju se zakonsko določen davek (DPZP) od dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ne obračunava.
*V tem znesku ni vključeno morebitno doplačilo zaradi let nezavarovanosti.

Kaj krije zavarovanje?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je neločljivo vezano na obvezno zdravstveno zavarovanje. Krije stroške razlike do zdravstvenih storitev, ki jih obvezno zavarovanje ne krije v celoti. Z veljavnim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem namesto vas poskrbimo za doplačilo zdravstvene storitve, ki bi jo drugače morali doplačati iz lastnega žepa. Za primer vzemimo zdravljenje poškodbe izven dela. 70 % stroškov zdravljenja krije obvezno zdravstveno zavarovanje, 30 % stroškov pa dopolnilno zdravstveno zavarovanje.
Asistenca zdravje

Asistenca zdravje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje imamo in plačujemo tako rekoč vsi. Menimo, da za naše zavarovance zakonsko predpisani minimum preprosto ni dovolj. Zato vsem zavarovancem dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja brezplačno omogočamo storitve Asistence zdravje, kjer prejmete vse potrebne informacije o zavarovanju in o pogojih uporabe zavarovanja.

Asistenca zdravje vam olajša pot do ustreznega zdravnika, diagnoze in okrevanja.

Preprosto je, pokličite na brezplačno telefonsko številko ali pišite na zdravje.si@generali.com.

080 81 10 


Nazaj na vrh