Brezskbrni na poti

Vožnja z motorjem ima svoje posebnosti, ki jih mora upoštevati vsak motorist in se jim temu ustrezno prilagoditi. Tem posebnostim smo prilagodili tudi zavarovanje motornih koles, s katerim boste zagotoviti najvišjo varnost vašemu jeklenemu konjičku. 

Kaj poleg bonusa vpliva na višino premije zavarovanja?

  • Specifična moč motornega kolesa (razmerje med močjo motorja kW in njegovo maso kg) in
  • starost zavarovanca ali zavarovalca.

 

Zgornji parametri se upoštevajo pri sklenitvi zavarovanja avtomobilske odgovornosti (AO) in zavarovanju voznika za škodo zaradi telesnih poškodb (AO Plus). Velja samo za motorna kolesa z močjo nad 8 kW.

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO
Zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti mora skleniti vsak motorist. Je obvezno zavarovanje, namenjeno kritju materialne in nematerialne škode, ki jo z vozilom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovemu premoženju.

Kasko zavarovanje motorja
Kasko zavarovanje motorja

Kasko zavarovanje vam zagotavlja, da bo vaše motorno kolo zavarovano v primeru nepredvidenih dogodkov, kot so trčenje z drugim vozilom, zdrs s ceste, tatvina, požar in drugi posebni dogodki. Ob sklenitvi kasko zavarovanja, lahko izbirate med različnimi obsegi kritja in višino franšize, ter tako zavarovanje prilagodite vašim potrebam.

Zavarovanje voznika za telesne poškodbe (AO-plus)
Zavarovanje voznika za telesne poškodbe (AO-plus)

Priporočamo vam, da poskrbite tudi za lastno varnost. Z zavarovanjem AO Plus ste kot voznik upravičeni do odškodnine za lastne telesne poškodbe, kadar ste v prometni nesreči udeleženi kot povzročitelj.


Motorna kolesa s hitrostjo do 25 km/h

Od 1. 5. 2017 dalje morate za moped, pri katerem moč pogonskega motorja ne presega 4 kW in hitrost ne presega 25 km/h, poskrbeti za:

  • registracijo,
  • tehnični pregled in 
  • zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO. 

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je po zakonu obvezno za vsak moped. Krije materialno in nematerialno škodo, ki jo z motornim kolesom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovemu premoženju. 

Priporočamo vam, da poskrbite tudi za lastno varnost. Če boste povzročili prometno nesrečo, nezgodno zavarovanje voznika AO plus krije telesne poškodbe, ki bi jih pri tem utrpeli. V primeru nezgode ali manjše okvare mopeda (na primer predrta pnevmatika) vam na pomoč priskoči Avto asistenca. Zagotavlja vam 24-urno organizacijo pomoči na cesti.

Motorna kolesa s hitrostjo do 25 km/h

Enak bonus kot pri avtu
Enak bonus kot pri avtu

Pri prvem zavarovanju avtomobilske odgovornosti motornega kolesa vam priznamo bonus v enaki višini, kot ga imate za osebni avto, ki je zavarovan pri Generali zavarovalnici.

Enak premijski razred pri kasku
Enak premijski razred pri kasku

Ob sklenitvi kasko zavarovanja motornega kolesa, vam priznamo enak premijski razred, kot ga imate pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, če v predhodnem obdobju niste imeli škode.

Dodatni 50 % popust
Dodatni 50 % popust

Ob sklenitvi zavarovanja avtomobilske odgovornosti motornega kolesa, vam priznamo dodatni 50 % popust, če se odrečete vračilu premije ob predčasni prekinitvi zavarovanja.

Odkup prve škode
Odkup prve škode

Pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti motorja lahko doplačate premijo za odkup prve škode. To pomeni, da v primeru prve škode pri obnovi zavarovanja ne izgubite bonusa.

Nazaj na vrh