Zavarovanje zalog v hladilnicah in zamrzovalnikih

Zavarujte zaloge blaga

Zavarujete lahko zaloge blaga v hladilnicah, hladilnih komorah, zamrzovalnikih, zamrzovalnih skrinjah in hladilnih vitrinah.

Po pogojih se k škodi prištejejo stroški čiščenja v višini 3% zavarovalne vsote zalog blaga na posamezni lokaciji. Če ocenjujete, da vam to ne zadostuje, lahko kritje še razširite z nujnimi stroški čiščenja.


Za koga je primerno zavarovanje?

Zavarovanje je primerno za majhna in srednje velika podjetja ter samostojne podjetnike:

  • za zaloge v hladilnicah za tiste, ki se ukvarjajo z dejavnostjo hlajenje ali hrambo zalog pri ustrezni temperaturi oziroma nadzorovani atmosferi (kmetijske zadruge, podjetja oziroma distribucijski centri, ki se ukvarjajo z veleprodajo sadja, zelenjave, mesnih in mlečnih izdelkov ter ostalega hitro pokvarljivega blaga ipd.);
  • za živila v hladilnih komorah, zamrzovalnikih, zamrzovalnih skrinjah in hladilnih vitrinah pa za trgovine ter razne gostinske in druge lokale (slaščičarne, mesnice ipd.).

Katere nevarnosti krije?

Zavarovanje krije uničenje ali poškodbo (odtajanje, prehitro zorenje ali kvar ipd.) zavarovanih stvari zaradi spremembe hladilnih pogojev.
Za spremembo hladilnih pogojev se šteje, če je prišlo do:

  • okvare naprav za hlajenje ali naprav za vzdrževanje nadzorovane atmosfere in vlaženja;
  • škodljivega delovanja sredstev za hlajenje na skladiščene zaloge;
  • nenadnega prenehanja dobave električne energije oziroma prekinitve električnega toka;
  • onemogočene uporabe dogovorjene ali ustrezne temperature, vlažnosti zraka in uporabe nadzorovane atmosfere v hladilnici.


Nazaj na vrh