Kaj zagotavljajo Specialisti z asistenco?

Zavarovanje zagotavlja kritja, ki pomagajo pri ohranjanju zdravja oziroma vam v primeru bolezni ali poškodbe nudijo:

 • hitro in kakovostno zdravstveno oskrbo,
 • hitro pridobitev diagnoze in začetek zdravljenja,
 • optimalni potek zdravljenja,
 • potrebne informacije o zdravstvenem stanju ter
 • asistenčne storitve, ki vas usmerjajo v procesu zdravljenja.

Vključene preventivne storitve omogočajo:

 • preventivno preverjanje zdravstvenega stanja,
 • zgodnje odkrivanje sprememb zdravstvenega stanja in
 • preprečevanje nadaljnjega razvoja bolezni.

Komu je zavarovanje namenjeno?

Zavarovanje je namenjeno vsem od 1. do 85. leta starosti.


Opis kritij

Asistenčne storitve

So storitve našega asistenčnega centra Asistenca zdravje, kjer prejmete vse potrebne informacije o zavarovanju in o pogojih uporabe zavarovanja. Prijazni svetovalci vam odobrijo, organizirajo zdravstvene storitve in jih plačajo neposredno izvajalcu.

Ko boste potrebovali storitve iz zavarovanja, pokličite Asistenco zdravje na brezplačno telefonsko številko 080 81 10 (vsak delovnik 8:00-16:00) ali pišite na zdravje.si@generali.com.

080 81 10


Halo doktor - splošni zdravnik vse dni v letu

Storitev omogoča takojšnji video klic z zdravnikom splošne oziroma družinske medicine vse dni v letu, tudi ob koncu tedna ali na praznik, od 6. do 22. ure. Zdravnik je običajno na voljo že v 15 minutah, lahko pa izberete posvet ob predhodno dogovorjenem terminu (video ali telefonski klic). Število klicev je neomejeno.

Zdravnik pacientu izda izvid z razlago, lahko pa ga napoti na specialistični pregled v okviru zavarovanja Specialisti z asistenco brez napotnice izbranega osebnega zdravnika. Tako lahko bistveno hitreje odkrijemo zdravstveno težavo.

Halo Doktor zdravnik je dostopen na spletni strani halodoktor.si/generali.

Specialistična obravnava in zahtevne diagnostične preiskave

Zavarovanje krije vse zdravstvene storitve na vseh področjih medicine. Izjema so le revmatologija, psihiatrija, stomatologija, merjenje dioptrije in storitve iz estetskih razlogov.

Specialistična obravnava

Vključuje vse potrebne specialistične preglede, enostavne diagnostične preiskave (na primer ultrazvok, rentgen, laboratorij) in enostavne ambulantne posege (kot je aplikacija blokade, punkcija in podobno).

Zahtevne diagnostične preiskave

Zahtevne diagnostične preiskave so nadaljevanje specialistične obravnave in so potrebne za postavitev diagnoze oz. zdravljenje novonastale bolezni in poškodbe (na primer računalniška tomografija, magnetna resonanca, gastroskopija, kolonoskopija).


Storitve niso omejene s številom, ceno in seznami zdravstvenih storitev, le z letno zavarovalno vsoto.

Drugi zdravniško mnenje

Priznani zdravniki mednarodne mreže Advance Medical vam izdelajo pisno drugo mnenje o vaši diagnozi in možnostih zdravljenja. Izdelajo ga tudi za bolezni in poškodbe, ki ste jih imeli že ob sklenitvi zavarovanja, tudi za kronične bolezni in prirojene težave.
Iz svojega zavarovanja ste upravičeni do drugega mnenja tudi za vašega partnerja, otroke do 27. leta in starše.

Preventivni pregledi in preiskave

Po enem letu trajanja zavarovanja vam pripada ena od preventivnih storitev, nato pa vsaki dve leti nova oziroma ponovitev katere od že uporabljenih storitev.  Kritje lahko izberete, če ste dopolnili 15 let.  Izbirate lahko med naslednjimi pregledi oziroma preiskavami:

 • Ultrazvok trebuha
 • Ultrazvok vratnih arterij
 • Ultrazvok skrotuma in testisov
 • Ultrazvok dojk
 • Ultrazvok vratu in ščitnice
 • Laboratorijski pregled krvi in urina z izvidom
 • Pregled za športno aktivne
 • Fizioterapevtski pregled (60 minut)
 • Paradontološki pregled zob in ustne votline s čiščenjem zobnega kamna


Po pregledu ali preiskavi prejmete tudi izvid. Opis preventivnih pregledov in preiskav najdete v pogojih zavarovanja.

Rehabilitacija

Z rehabilitacijo spodbujamo dolgoročno zdravje zavarovanca. Kritje vključuje:

 • Načrt zdravljenja - svetovanje o nadaljnjem zdravljenju poškodbe zaradi nezgode, za katero je bila potrebna hospitalizacija, za dosego optimalnega poteka zdravljenja in rehabilitacije.
 • Ambulantno fizioterapijo, ki jo potrebujete po opravljenem operaciji, poškodbi kosti in tkiv (potrebna je slikovna diagnostika) ter po carskem rezu. Krijemo fizioterapijo, ki se izvaja manualno (tehnike, ki se izvajajo z rokami) in traja do 60 minut pri preverjenih izvajalcih. Na leto plačamo fizioterapijo do skupne vrednosti 400 EUR oziroma 800 EUR pri osebah do 65. leta starosti.
 • Psihološka pomoč ob resnem zdravstvenem stanju, trajni izgubi delovne zmožnosti opravljanja poklica, poporodni depresiji ali izgubi ožjega družinskega člana. Za posamezen zavarovalni primer plačamo stroške ambulantne psihoterapije ali klinične psihologije do deset individualnih obravnav, skupno do 700 EUR letno.
Operacije

Kritje operacij vključuje diagnostične in/ali terapevtske posege, ki so nadaljevanje specialistične obravnave ali zahtevne diagnostične preiskave in so potrebni za postavitev diagnoze oziroma za zdravljenje novonastale bolezni.
Operacije krijemo ne glede na to, ali zavarovanec prenoči v bolnišnici ali ne. O tem odloča zdravnik. Izbirate lahko med dvema paketoma in različnimi zavarovalnimi vsotami:

 • Ožji (na primer operacije krčnih žil, ultrazvočno razbijanje žolčnih kamnov, operacija karpalnega kanala) do zavarovalne vsote 4.000 EUR na leto.
 • Širši, ki vključuje tudi ortopedske operacije (artroskopija kolena, rekonstrukcija ali fiksacija vezi kolenskega sklepa, rekonstrukcija rotatorne manšete, Hallux valgus) do zavarovalne vsote 8.000 EUR /15.000 EUR na leto.


Podroben seznam operacij je naveden v pogojih zavarovanja.

Zdravila

Zavarovanje, ki se priključi k zavarovanju Specialisti z asistenco, krije stroške zdravil (do 100 EUR na leto), ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije. To so zdravila, predpisana na beli (samoplačniški) recept v količini, ki pri akutnih stanjih zadošča za obdobje zdravljenja akutnega stanja, pri kroničnih boleznih oziroma stanjih pa največ za tri mesece.

Zavarovanje zdravil krije tudi doplačila za zdravila, ki so na listi tako imenovanih medsebojno zamenljivih zdravil in ki imajo ceno višjo od najvišje priznane vrednosti. Izdaja se izključno v lekarnah. Kadar predpisanega zdravila ni na voljo na domačem trgu, je oskrba mogoča iz tujine

Zavarovanje Zdravil lahko sklenete, če ste stari med 18 in 85 let.


Asistenca zdravje

Asistenca zdravje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje imamo in plačujemo tako rekoč vsi. Menimo, da za naše zavarovance zakonsko predpisani minimum preprosto ni dovolj. Zato vsem zavarovancem dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja brezplačno omogočamo storitve Asistence zdravje, kjer prejmete vse potrebne informacije o zavarovanju in o pogojih uporabe zavarovanja.

Asistenca zdravje vam olajša pot do ustreznega zdravnika, diagnoze in okrevanja.

Preprosto je, pokličite na brezplačno telefonsko številko ali pišite na zdravje.si@generali.com.

080 81 10 


Nazaj na vrh